Матова мозаїка має особливість швидко бруднитися через шорсткий верхній шар, в який добре проникає і вбирається жир і бруд. Причому просто протерти вологою ганчірочкою такі плями буде недостатньо. Видимі сліди все одно залишаться.

Можна уникнути подібного якщо дотримуватися простих правил:

  • Не варто запускати чистку матовою мозаїки, так як потім в процесі прибирання, можуть виникати складнощі.
  • Час від часу протирайте поверхню чистою вологою ганчірочкою з мікрофібри або серветкою з целюлозного матеріалу. Вони добре вбирають в себе вологу і забруднення.
  • Хоча б один раз на тиждень протирайте мозаїку теплим мильним розчином з м’якою губкою. Замість ганчірок з мікрофібри, дуже зручно і ефективно протирати скляні поверхні тканиною зі штучної замші.
  • У доповненні, після чищення мозаїки, її можна обробити поліролью для автомобіля
Мозаїка № 2022
Мозаїка № 2023

Але якщо все ж мозаїка забруднилася, є кілька способів як почистити свіжі плями:

  • Столовий 9% оцет змішують з водою в пропорціях 1:10 (півсклянки на літр води) і трохи нагрівають до 40 – 50 градусів, бажано при закритій кришці. У нього додають для ефективності 2 десертні ложки дрібної кухонної солі, і добре все розмішують, щоб не залишалося ніяких кристаликів. Отриманий розчин наносять на м’яку губку і протирають їм забруднену скляну поверхню. Після цього все змивають ганчіркою з чистою водою і витирають скло насухо.
  • Замість оцту добре використовувати нашатирний спирт. Необхідно всього 2 столові ложки аміаку розчинити в 250мл теплої води. Далі протирати також, як і в методі з оцтом.
  • Окремі плями жиру можна протерти шматочком свіжого лимона, а після витерти чистою сухою ганчіркою.
  • Жир добре розчиняється засобом для миття посуду. Нанесіть невелику кількість гелю на забруднення, почекайте деякий час і змийте чистою водою і губкою.
Мозаїка № 2203
Мозаїка № 2202

НЕ ПІДХОДЯТЬ ДЛЯ ЧИЩЕННЯ МАТОВОЇ МОЗАЇКИ!

Чистячий склад, який має концентровані кислоти і луги, може зіпсувати матове напилення

Плями з матовою мозаїки не варто також протирати різними абразивами. До них відносяться не тільки чистячі порошки, але і грубі щітки і металеві мочалки.

Також легко порушать поверхневий шар будь-які розчинники (ацетон, уайт-спірит, бензин та інші).

Сподіваємося на те, що наша інформація виявиться для вас корисною)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *