Підлога — це поверхня, яка постійно піддається значним навантаженням. Особливо це стосується підлоги у ванній кімнаті або передпокої. Він постійно забруднюється і піддається впливу побутових чистячих засобів.

Для підлоги деяких приміщень краще вибирати плитку з кераміки. При установці не варто побоюватися її безликості, адже існує такий варіант, як плитка зі вставками. До переваг даного типу виробів відноситься зовнішня привабливість і відмінні експлуатаційні властивості.

Скляні вставки Тако

Плитка для підлоги розміщується так, щоб залишалося місце для вставки. Тут можна застосовувати різноманітні види виробів: однотонні, металеві або скляні матеріали.

Зі зсувом — це найпоширеніший і простий малюнок укладання квадратної плитки для підлоги зі вставками. Розмір вставок для укладання зі зсувом може бути будь-яким, незалежно від формату основної плитки. Чим менше розмір вставки, тим складніше дотримати паралельність ліній. Враховуйте це при плануванні робіт!

«Ялинка» з прикрепом — це спосіб укладання зі вставками для плитки прямокутного формату. Для такої укладання необхідно, щоб розмір вставок дорівнював ½ довжини фонової плитки, а розміри самої плитки співвідносилися 1:2.

Зі вставками і бордюрами — до таких способів відноситься розкладка, коли квадратна плита основного кольору «обрамляється» вузькими контрастними бордюрами, а по кутах додаються вставки основного кольору.

Зі вставками та бордюрами

Вставки по кутах — іноді у плитки для підлоги куточки» підрізані » спеціально під укладку зі вставками по кутах. Стандартну квадратну плитку також можна підрізати під вставки, однак це вимагає високої кваліфікації майстра і на великій площі важко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *